Cardio FitnessCardio training, ook wel genoemd long-hart functie training, zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en is tevens belangrijk als ondersteuning voor spiermassa opbouw tijdens de andere fitness activiteiten.

De fiets-, loop-, step-, rotex, topper-, glidextoestellen en crosstrainers zijn voorzien van elektronica en bieden een grote keuze uit individuele trainingsprogramma’s. De weerstand, de snelheid of de hellingshoek worden precies op uw persoonlijke conditie afgesteld. Via het signaal van een hartslagzender zorgt de computer ervoor dat u niet te licht of niet te zwaar traint. Door middel van de speciale uithoudingsvermogen testen wordt de ideale hartslag en de hoogte van het uithoudingsvermogen getest. Deze resultaten worden in het persoonlijk samengestelde trainingsprogramma verwerkt zodat tijdens de trainingen een maximale vooruitgang wordt behaald.

Conditietraining heet tegenwoordig Cardio-Fitness. Cardio-Fitness staat voor training van hart, longen en bloedvaten. De computer controleert uw hartslag en geeft aan welke inspanning precies bij uw persoonlijke conditie past.

Explosion FitnessBij Fitness Way of Life vindt u de allermodernste serie Cardio-Fitness toestellen van het merk Technogym®. Dit is absolute topkwaliteit. Technogym® is niet alleen in gebruik bij veel fitnesscentra, maar is tevens de keuze van grote sportclubs als Ajax, Feyenoord, PSV, AC Milaan en s.c. Heerenveen.