Kom in beweging!

 

Aanmelden voor deze actie kan nog tot 1 februari via de brief die u in de brievenbus heeft ontvangen van de Gemeente Dantumadiel.
Geen brief ontvangen of niet voor 1 februari aangemeld? Neemt u gerust contact met ons op.

 

De gemeenten Achtkarspelen, Kollumerland c.a., Dongeradeel, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel nodigen hun inwoners in de leeftijd van 55-75 jaar uit om een beweegprogramma van zes weken te volgen. 

 

circuitRond 22 januari ontvangen de inwoners een brief waarmee ze zich kunnen aanmelden voor een beweegprogramma van zes weken bij onder andere Fitness Way of Life te Damwâld. Met het sportcentrum wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om verantwoord te starten met sporten en rekening te houden met de wensen van de deelnemer. Na zes weken krijgt de deelnemer een bewegingsadvies. De kosten zijn eenmalig 50 euro. 

In 2007 hebben senioren eerder kennis kunnen maken met fitness. Door het succes destijds wordt op verzoek van de sportcentra nogmaals gestart met dit project. Het project is een gezamenlijk initiatief van de vijf gemeenten en de deelnemende sportcentra. 

Vanuit de gemeentelijke sportstimulering worden burgers al een aantal jaren gestimuleerd om te sporten. De gemeente organiseert verschillende sportactiviteiten voor zowel jong als voor oud.